Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У день інавгурації Януковича стадіон у Львові почнуть будувати по-стахановськи, - за Васюником

Затримка із будівництвом стадіону у Львові була пов’язана не лише із налагодженням співпраці між Львівською міською радою, генпідрядником «Азовінтексом» та проектантом «Arena.com», але й з браком професійних кадрів в дирекції Львівської міської ради із будівництва євроарени. Такий висновок можна зробити зі слів голови міжвідомчої робочої групи, віце-прем’єр міністра України Івана Васюника. При цьому він підтвердив, що повноцінне будівництво стадіону має бути відновлено 25 лютого.

 

Сьогодні, 16 лютого, під час брифінгу у Львові Іван Васюник за результатами другого засідання міжвідомчої робочої групи заявив, що керівництво Львова пообіцяло мобілізувати весь ресурс, щоб 25 лютого відновити у повному обсязі роботи на стадіоні.

 

Йдеться насамперед про управлінський ресурс – міська влада повинна забезпечити будівництво стадіону відповідними кадрами. Водночас директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний повідомив, що не йдеться про кадрові зміни у дирекції з будівництва стадіону, а лише про посилення штату дирекції людьми, які мають досвід роботи з такими проектами. 

 

Як зазначив Іван Васюник, заслухавши інформацію керівництва Львова, генпідрядника та проектанта будівництва стадіону, можна говорити, що всі проблеми між ними зняті. Керівництво міста та генпідрядник «Азовінтекс» підтвердили, що 25 лютого роботи на стадіоні будуть відновлені у повному обсязі. На будівництві у постійному режимі будуть працювати 150-200 чоловік.

 

За словами голови міжвідомчої робочої групи, якщо роботи будуть відновлені у повному обсязі, то практично немає ризиків, що стадіон не буде здано до липня 2011 року. Під час засідання також обговорювали альтернативний варіант, але Іван Васюник не хотів його оприлюднювати, бо впевнений у реалізації поточного. Водночас альтернативний варіант дозволить жорстко налагодити будівництво стадіону у Львові.

 

Як повідомив, віце-прем’єр міністр, 25-26 лютого відбудеться чергове засідання міжвідомчої робочої групи, де буде затверджено план будівництва стадіону до 30 березня. У квітні-травні Кабмін може зняти із кризового контролю питання будівництва стадіону у Львові.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ