Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У День Незалежності України Львів вшановує пам’ять загиблих Героїв

Сьогодні, 24 серпня, в День Незалежності України, Львів вшановує пам'ять загиблих Героїв — українських воїнів.
Фото: ЛМР

На Личаківському цвинтарі на полі почесних поховань № 76 запалили лампадки до могил Новітніх Героїв. До вшанування долучились керівництво міста та області, військові, духовенство, громадськість. Від громади міста долучився мер Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною. Опісля відбулась екуменічна молитва.

До усіх присутніх зі словом звернувся Владика Володимир (Груца).

«В тому слові, яке ми читали на Літургії, є мова про Івана Хрестителя — Предтечу. Стоячи тут, звершуючи чергове паломництво пам’яті і вдячності, ми не лише зустрічаємо наших предків. Ми зустрічаємо також тих, хто були предтечами нашої національності і предтечами нашої державності. Тому що тут зустрічаються цілі покоління, і сюди прийшли ми — діти 21 століття.

Ріки не п’ють своїх вод, квіти не цвітуть і не пахнуть для себе. Природа це чинить для людини. Також в істоті людини є жити і бути для інших, бо людина має соціальний вимір. І ці наші Герої віддали життя за нас, за наше сьогодення, за наше майбутнє. І то є дуже по-геройськи — віддати життя за інших людей. Але також дуже по-геройськи є щоденно жити для цієї землі, для України.

Постараймося зробити черговий добрий крок в паломництві нашого життя, не забуваючи, що ми є також для інших людей. Звичайно, що ми хочемо бути щасливими людьми. Але ж набагато більше є щастя, коли ми зробимо ще когось щасливими", — сказав Владика Володимир (Груца).

Відтак присутні рушили до поля почесних поховань № 67, де поховані Герої Небесноі Сотні, де запалили лампадки, поклали квіти, помолились, виконали Гімн України

«Нашою пам’яттю ми даємо шанс нашим Героям дальше жити. Ми просимо Бога, щоб зберіг всіх тих, які нас випередили в дорозі до вічності, у своїй пам’яті», — наголосив Владика Володимир.

А вже незабаром розпочнеться Марш Нескорених, який пройде від Личаківського кладовища (через Військовий госпіталь на вул. Личаківській) до Гарнізонного храму.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/281000-u-den-nezalezhnosti-ukrainy-lviv-vshanovuie-pamiat-zahyblykh-heroiv
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ