Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У день Незалежності України пластуни планують піднятися на Монблан

15 серпня зі Львова має вирушити група пластунів яка вже 24 серпня, у день Незалежності України планує піднятися на пік найвищої гори Європи — Монблану, де пройде зустріч з пластунами з діаспори. По тому має відбутися міжнародне святкування Дня Незалежності України. Про це «Гал-info» повідомили у станиці «Львів» Національної скаутської організації «Пласт».
Здійснюватиме сходження група до 17 осіб, члени якої брали участь у зимових і літніх сходженнях на найвищі вершини Українських Карпат, Польських Татр, підкорювали Ельбрус, Хан-Тенгрі, мандрували по Кольському півострові. Також плануються зустрічі з українськими громадами Франції та Німеччини – зокрема, міст Ліон та Мюнхен.
У 1946 році пластуни вже були на Монблані – Богдан Яців та Ігор Суховерський як члени відновленого Пласту в повоєнній Німеччині здійснили, з тодішнім недосконалим спорядженням, сходження на вершину і підняли там прапор України.
З нагоди 60-річного ювілею першого сходження та 15-ї річниці Незалежності України, за підтримки ще живих учасниках пам’ятного сходження, пластуни з Львівської, Київської та Івано-Франківської областей прагнуть повторити шлях побратимів по пластуванню на вершину Монблану.
Висота Монблану становить 4807 метрів над рівнем моря.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ