Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У День пам’яті жертв Голодомору проведуть загальну хвилину мовчання і обмежать розважальні заходи

Сьогодні, 12 листопада, у Львівській облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Ірини Романів відбулось засідання організаційного комітету з підготовки та проведення заходів у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Загалом, у програмі вшанування 23 листопада 80 роковин пам’яті жертв голодоморів, розробленої облдержадміністрацією, передбачено наступні заходи:

- поминальні Служби Божі у всіх храмах Львова та області за жертвами голодоморів;

- покладання квітів до пам’ятної таблиці «Жертвам комуністичного терору, які загинули від голоду в 1946 – 1947 рр.», запалення лампадок;

- покладання квітів та композиції з пшеничних та житніх колосків до Пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій;

- проведення екуменічної молитви за загиблими під час голодоморів поблизу пам’ятника Т.Шевченку (просп. Свободи);

- «Хвилина мовчання»;

- запалення свічок і лампадок на площі навпроти пам’ятника Т.Шевченку в рамках загальнонаціональної акції «Засвіти свічку!»;

- вистава «Голодомор» на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької;

- «Реквієм – 80-і роковини Голодомору» (Реквієм Д.Верді) у Львівській обласній філармонії.

Ірина Романів наголосила на важливості вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні, а також забезпеченні належної організації та проведення жалобних та інших заходів відповідно до Указу Президента України та Розпорядження голови ОДА. Окремо вона звернула увагу присутніх на залученні молоді до участі у цих заходах. «Особливо важливо, щоб до вшанування пам’яті долучилась молодь, адже вони повинні пам’ятати про цю трагічну сторінку в історії українського народу, донести її до нащадків», – зазначила заступник керівника області.

Присутні особливо наголосили на проведенні хвилини мовчання, під час якої буде зупинено роботу в усіх органах влади, підприємствах, установах та організаціях, а також рух громадського та приватного транспорту.

Також Ірина Романів звернулась з проханням нагадати керівникам райдержадміністрацій та міським головам щодо обмеження проведення розважальних заходів та забезпечення внесення змін до програм обласних і місцевих теле- і радіоканалів на час проведення заходів 23 листопада. Також вона доручила відповідальним особам забезпечити належне впорядкування пам’ятних знаків, місць поховань жертв голодоморів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ