Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У "день тиші" зареєстрували 97 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом

Як інформує прес-служба Нацполіції, вказані факти пов’язані з незаконною агітацією, підкупом виборців та іншими порушеннями. За одним фактом відкрито кримінальне провадження.

Про це сьогодні, 20 квітня, повідомив заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

За словами заступника Голови Нацполіції, найбільшу кількість заяв та повідомлень про порушення напередодні проведення голосування поліцейські зареєстрували у Дніпропетровській області, Києві, Донецькій та Миколаївській областях.

Так, більшість повідомлень стосувалася розміщення агітаційних плакатів та білбордів. Такі факти зафіксовані у Києві, Миколаївській, Рівненській, Одеській, Київській, Львівській, Івано-Франківській, Донецькій, Волинській, Чернігівській та Тернопільській областях.

Окрім того, у Рівненській області до поліції надійшло повідомлення від голови виборчої дільниці про виявлення біля квартири за місцем проживання листа з погрозами. Також у місті Полтава перевіряється повідомлення про те, що невідомі особи роздають агітаційні листівки проти одного з кандидатів у президенти.

"За одним повідомленням відкрито кримінальне провадження. Складено п’ять адміністративних протоколів. Наголошую, що поліція реагує на всі повідомлення, пов’язані з порушеннями виборчого законодавства. Закликаємо всіх учасників виборчого процесу дотримуватися закону", – наголосив Олександр Фацевич.

Усього з початку виборчого процесу поліцейські зареєстровали 9,5 тисяч заяв та повідомлень, пов’язаних з виборами. За вказаними фактами відкрито 391 кримінальне провадження. Складено 818 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ