Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: У Держархіві Львівської області зберігається більше 5 тис. архівних фондів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Держархіві Львівської області зберігається більше 5 тис. архівних фондів

Традиційно 24 грудня зберігачі документів відзначають своє професійне свято – День працівників архівних установ України. Це свято – слушна нагода підбити підсумки, зазначають у Державному архіві Львівської області. Про це повідомили 23 грудня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Державний Архів Львівської Області

"Архів завжди працює як годинник. Наші працівники постійно здійснюють роботу з формування та збереження фондів, використання інформації, що несуть в собі документи", - розповідає директор Держархіву області Ірина Мартенс.

На сьогодні Державний архів Львівської області є одним із найбільших сховищ писемної джерельної бази у Європі.

Станом на січень 2020 року, в архіві зберігається 5 154 фонди, 2 671 626 одиниць зберігання.  Фонди ДАЛО зберігаються у 15-ти архівосховищах, їх площа складає 5 965 м2). Загальна протяжність стелажного обладнання становить – 35 км.

Працівники Держархіву області працюють над оцифруванням науково-довідкового апарату архівних фондів, переліків, описів та справ, які публікуються на офіційному веб-сайті архіву у рубриці "Електронний архів".

Цього року за кошти, отримані від надання платних послуг, архів проводить ремонт кабінету "Стіл довідок" для комфортного надання послуг особам з інвалідністю.

Також у 2020 році в архіві облаштували виставковий зал із тематичними виставками до знаменних і пам’ятних дат із документами архіву. Також тут проводять екскурсії для різних категорій громадян, учнівської та студентської молоді з різних країн світу.

Для користувачів та відвідувачів у Державному архіві Львівської області працює читальний зал.

Зазначимо, архів області розміщений у пристосованих будівлях колишніх Королівського арсеналу та монастиря ордену Домініканів, що за адресою вулиця Підвальна, 13 та Музейна, 1. Також є спеціалізоване архівне приміщення, збудоване у 1983 році на вулиці Професора Буйка, 4.

До Дня працівників архівних установ України, який відзначають щорічно 24 грудня, ДАЛО підготував відеопрезентацію про роботу Держархіву Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ