Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Полковник Ігор Слісарчук не працює на російську розвідку, - Поронюк

Сьогодні, 13 липня, в коментарі Гал-інфо керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (Львів) Олександр Поронюк надав роз’яснення щодо оприлюдненої у ЗМІ інформації про нібито підозру у державній зраді начальника Яворівського полігону.

Фото з МЦМБ.

Нагадаємо, у ЗМІ з’явилася інформація, що Служба безпеки України підозрює начальника Яворівського полігону в роботі на Головне розвідувальне управління Генерального штабу Збройних сил Росії.

Начальника Яворівського полігону підозрюють у роботі на російську розвідку, - ЗМІ

Олександр Поронюк пояснив: «Рішенням Шевченківського райсуду Києва від 21 червня було  накладено арешт на комп’ютерну техніку, мобільний термінал та інше майно однієї із посадових осіб Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а саме начальника загальновійськового полігону, як речові докази у кримінальному провадженні».

Тобто, підозрюють у вчиненні злочину не начальника Міжнародного центру миротворчості та безпеки полковник Ігоря Слісарчука, а керівника одного із структурних підрозділів центру, а саме - загальновійськового полігону.

«Ця особа не являється начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки, а здійснює службову діяльність у межах іншої відповідальності  та компетентності. Цим питанням займаються слідчі органи Служби безпеки України. Ще раз наголошую, що підозрюваний не є начальником Міжнародного центру миротворчості та безпеки. Центр має структурні підрозділи, у тому числі, загальновійськовий полігон, де здійснюється підготовка підрозділів ЗСУ. Окрім цього, є й інші підрозділи. Людину безпідставно звинуватили та зганьбили його чесне ім’я, назвали прізвище та показали фото», - сказав Олександр Поронюк.

Фото з МЦМБ.

Варто додати, що й у документі чітко сказано, що підозрюваний упродовж 2015-2016 років, займаючи посаду начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ), військова частина А4150, виконуючи завдання співробітників ГРУ РФ, здійснював збір і передачу відомостей військового характеру про діяльність центру.

Справу розслідують за ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада)

Довідка.

Яворівський військовий полігон - полігон Збройних Сил України, розташований за 30 км на північний захід від Львова, на території Яворівського району Львівської області. Офіційна назва - Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Починаючи з 2015 року, США на регулярній основі направляють на Яворівський полігон своїх інструкторів для навчання українських військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ