Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У державному управлінні екології та природних ресурсів у Львівській області у першому кварталі 2006 році активізувалась інспекційна робота

Порівнюючи результати інспекційної роботи за перший квартал 2006 року з аналогічним періодом минулого року, кількість перевірок зросла на 24,5%., на 27,6% зросла сума накладених штрафів на порушників природоохоронного законодавства, на 75% зросла кількість призупинок виробничої діяльності – про це повідомили у державному управлінні екології та природних ресурсів у Львівській області. Активізувалася робота Держлісінспекції - на 87,5% проведено більше перевірок, на 95 603 грн. нараховано більше майнових стягнень, ніж у І кв. 2005 року. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.
Проте попри досягнення виявлені також недоліки в роботі управління, зокрема: недостатнє фінансування потреб гірничої хімії,  задовільне виконання завдань, встановлених постановою Колегії держуправління екоресурсів від 8 лютого 2006р., недостатню роботу секторів екологічного контролю в Миколаївському, Радехівському та Перемишлянському районах у зв’язку з неукомплектованістю секторів.
Для вирішення вищевказаних проблем та для підвищення ефективності роботи управління, запропоновано зробити аналіз раціональності фінансування з фонду ОНПС заходів, що запропоновані районами.
Крім цього, члени Колегії наголосили на: необхідності дотримання Законодавства України при погодженні проектів на індивідуальне опалення та зміни інженерного обслуговування об’єктів, важливості розв’язання проблем з гудронами, підвищенні якості інспекційних перевірок, посиленні контролю за дотриманням лісокористувачами області ефективної охорони лісів від самовільних рубок, актуальності проведення інвентаризації об’єктів та територій природно-заповідного фонду області.
На ІІ квартал 2006 р. визначені такі пріоритетні завдання:
- зосередити роботу держуправління на виконання пріоритетних завдань на 2006р.,
- активніше залучати до інспекційної роботи громадських інспекторів з ОНПС;
- організувати у містах Жидачів та Новояворівськ роботу пунктів екологічного контролю;
- організувати розробку Регіональної програми поводження з небезпечними відходами та взяти на постійний контроль дотримання договірних зобов’язань розробниками програми;
- поновити та погодити із зацікавленими контролюючими службами на кордоні технологічні схеми проведення екоконтролю;
- про інвентаризувати виконання регіональних та державних програм, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ