Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Держкомземі Львівщини знайшли фінансових порушень на 11,8 млн грн

Управління Держкомзему у Львівській області допустило фінансових порушень на 11,8 мільйона гривень при використанні коштів, призначених на безоплатне оформлення та видачу громадянам державних актів на право власності на земельні ділянки. Про це сьогодні, 29 червня, ,під час брифінгу повідомили перший заступник начальника управління КРУ у Львівській області Роман Кроляк та начальник відділу інспектування в агропромисловому комплексі та сфері використання природних ресурсів Василь Трушковський.

Львівська область отримала на видачу безоплатних актів на землю зі стабілізаційного фонду Держбюджету майже 15 мільйонів гривень. відтак управління КРУ за дорученням головного управління КРУ з було проведено планову перевірку законності використання цих коштів,повідомив Роман Кроляк.

За словами Василя Трушковського, перевіркою було охоплено головне управління Держкомзему у Львівській області, Львівську регіональну філію ДП «Центр державного земельного кадастру» та ДП «Львівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». Перевірка з’ясувала, що при використанні 11,8 мільйона гривень допущено фінансові порушення.

Так, оскільки фінансування було проведено наприкінці 2009 року, безпосередні отримувачі бюджетних коштів не встигли їх освоїти. Тому, відповідно до чинного законодавства, невикористані кошти треба було повернути до бюджету.

Однак, філія та інститут, порушивши чинне законодавство, перерахували з власних казначейських рахунків на "інші власні рахунки 11,7 мільйона гривень як попередню оплату за виготовлення технічної документації та реєстрацію державних актів і прозвітували про освоєння бюджетних коштів в повному обсязі.

При цьому слід зазначити, що після такого перерахування вищевказані кошти вже не мають статусу бюджетних, а тому держава втратила можливість контролювати їх законне та цільове використання.

В той же час Василь Трушковський повідомив, що частина коштів таки була спрямована на виготовлення державних актів. Загалом в області була виготовлено 4 137 технічних документацій на земельні ділянки та видано 8 202 державних актів на землю. На технічну документації було витрачено 468 тис. грн, на акти – 61 тис. грн. Різниця у кількості актів та документацій пояснюється тим, що людям дозволяли використовувати технічну документацію, виготовлену раніше.

Матеріали ревізії інституту передано до УСБУ у Львівській області, управління - до прокуратури області. Матеріали ревізії філії будуть долучені до матеріалів контрольного заходу ДП «Центр державного земельного кадастру», що проводиться ГоловКРУ України.

Про результати ревізій проінформовано прокуратуру області та УДСБЕЗ ГУМВСУ у Львівській області.

Відповідну інформацію надіслано на адресу Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ