Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Дніпрі СБУ припинила діяльність російського «конверту» з обігом у 750 мільйонів гривен

СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
СБУ
1/3
Діяльність конвертаційного центру із загальним обігом у сімсот п'ятдесят мільйонів гривень припинили у Дніпрі співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією, повідомляє прес-служба СБУ.

«Конверт» був підконтрольний посадовцям російської банківської установи та працював за погодженням з власниками корпорації, зареєстрованої в РФ.

Для обслуговування українських державних та комерційних підприємств організатори оборудки відкрили низку фіктивних фірм для надання «послуг» з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку.

Під час обшуків в офісах, місцях проживання та автомобілях фігурантів справи оперативники СБ України вилучили понад п'ятсот тисяч гривен, печатки «фіктивних» підприємств та фінансово-господарську документацію.

Відповідно до ухвал суду накладено арешти на рахунки п’яти «фіктивних» підприємств, підконтрольних організаторам злочинної схеми. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ