Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дніпрі відбувся круглий стіл із запобігання та протидії корупції в МВС

Учора, 25 червня, представники Держприкордонслужби долучились до круглого столу: "Визначення корупційних ризиків у діяльності МВС, шляхів запобігання та протидії корупції в МВС". Про це повідомляє прес-служба АДПСУ.

Захід проходив у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. До участі в заході також долучилися представники обласних та регіональних сервісних центрів, науково-дослідних та експертно-криміналістичних центрів, а також представники Національної гвардії України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій тощо.

Серед учасників круглого столу – голова Громадської ради при МВС України та громадської спілки ʺЦентр запобігання та протидії корупціїʺ Володимир Мартиненко, ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко, начальник відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Сергій Яременко, а також заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Костянтин Бахчев.

Офіційно відкривав захід Володимир Мартиненко. Він наголосив на актуальності питання протидії явищу корупції.

ʺСпільними зусиллями ми працюємо над тим, щоб вибудувати дієвий механізм, який допоможе здолати корупцію. За результатами сьогоднішнього заходу ми підготуємо практичні рекомендації, які будуть запропоновані антикорупційним підрозділам, подані до профільного комітету Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України тощо. Це необхідно для того, щоби вносити зміни до нормативних документівʺ, – зазначив голова Громадської ради при МВС України.

Із привітальними словами до учасників круглого столу також звернувся Сергій Яременко.

ʺХотів би подякувати керівництву Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за надану можливість обговорити ключові питання і проблеми. Наша мета – визначити корупційні ризики та встановити шляхи запобігання, а також здійснити планування роботи антикорупційної діяльності у подальшомуʺ, – зауважив Сергій Петрович.

У рамках круглого столу визначалися корупційні ризики у діяльності МВС, а також виокремлювалися найбільш перспективні шляхи запобігання та боротьби з явищем корупції.

Учасники круглого столу презентували доповіді. Серед ключових питань – проблеми та перспективи реалізації МВС антикорупційної політики, особливості антикорупційної діяльності в сучасних умовах, шляхи запобігання та протидії корупції у закладах вищої освіти України, ризики адміністративних корупційних правопорушень з боку представників МВС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ