Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Дніпропетровську в порушення закону досі не встановлені результати виборів мера, – «Опора»

У Дніпропетровську в порушення вимог закону України «Про місцеві вибори» досі не встановлені результати голосування на виборах міського голови. Про це у понеділок заявили в Громадянській мережі «Опора».

За даними «Опори», проблеми зі встановленням результатів виборів виникли через колізії у двох районних комісіях – Бабушкінській і Ленінській.

«У Бабушкінській ТВК виявили розбіжності у протоколах про підрахунок голосів виборців на декількох дільницях, а Ленінська комісія створила юридичний казус, прийнявши постанову про визнання всіх місцевих виборів недійсними в межах однієї з дільниць, та ще і датувала таку постанову 30 вересня», – зазначили в «Опорі».

Як заявив у коментарі Радіо Свобода координатор «Опори» в області Сергій Федько, те, що результати виборів не оголошені в належний, за законом, 5-денний термін є порушенням виборчого законодавства, але «інакше неможливо завершити вибори в цій ситуації».

«Поки що відбувається перерахунок голосів на деяких дільницях Бабушкінського району. Було виявлено розбіжності в протоколах на дільниці та в даних в місткій виборчій комісії, після перерахунку ці відмінності були усунуті. Мова йде про декілька десятків голосів», – зазначив Сергій Федько.

Він також повідомив, що Дніпропетровськ – не єдине місто області, де є затримки з оголошенням результатів виборів: так, у Кривому Розі оприлюднені дані голосування на виборах міського голови, але немає результатів виборів до міської ради.

За слова Сергія Федька, те, що ТВК виявляють багато неточностей у протоколах ДВК, є підставою відправляти їх на уточнення.

«Головними причинами є непідготовленість членів комісії в умовах дуже короткотривалої виборчої кампанії і велика кількість замін: багатьох з тих членів комісій, які встигли пройти навчання, напередодні виборів було замінено, на їхнє місце прийшли люди без досвіду», – сказав Радіо Свобода Сергій Федько.

У міській ТВК ситуацію поки не коментують, лише зазначають, що результати виборів скоро мають бути оприлюднені.

За даними екзит-полів і паралельного підрахунку голосів, на виборах міського голови Дніпропетровська лідерами є Олександр Вілкул з «Опозиційного блоку» і Борис Філатов із «Укропу».

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ