Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Домі Франка презентували один з небагатьох портретів Каменяра, мальованих з натури

Сьогодні, у Національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка відбулася презентація одного з небагатьох портретів Івана Франка, для якого письменник позував особисто. Це графічний портрет Івана Франка авторства визнаного майстра Фотія Красицького, з яким письменник зустрівся в українському місці сили – селі Криворівні на Гуцульщині.
фото- пресслужба ЛОВА

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

У Домі Франка часто розповідають про те, що Іван Франко не любив позувати художникам. Довго сидіти без діла, чекаючи, поки художник буде задоволений результатом, здавалося діяльному Франкові марнуванням часу. Саме тому більшість його портретів змальовані зі світлин.

Унікальність портрету Каменяра авторства Фотія Красицького полягає в тому, що це один з небагатьох портретів, для яких Іван Франко позував особисто.

Також у музеї розповіли про мальований з натури портрет письменника пензля Юліана Панькевича, де Іван Франко занурений у роботу при бюрку, – такий, яким його, власне, й бачили зазвичай. Та, на жаль, цей портрет був безслідно втрачений в часі Другої світової війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ