Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Донецькій обл. затримано мера Дебальцеве Проценка, - Аваков

Міністерство внутрішніх справ України спільно зі Службою безпеки України сьогодні, 23 січня, затримали у м Світлодарськ Донецької області міського голову м Дебальцеве Володимира Проценка. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков в Facebook.

"Раніше його дружина заявила, що він викрадений невідомими особами, і за її заявою було порушено кримінальну виробництво за ст.146 КК України. Однак правоохоронним органам було відомо, що безпосередньо він організовував проведення референдуму про створення ДНР, брав участь у створенні так званої Дебальцевської народної дружини, організовував блокпости сепаратистів ", - написав Аваков.

За словами глави МВС, після звільнення Дебальцеве від бандитів ДНР мер Проценко зник, імітуючи своє викрадення. Кілька днів тому він з'явився в Дебальцеве і заявив, що він міський голова і приступає до виконання своїх службових обов'язків.

22 січня Проценко зробив спробу дестабілізувати роботу державних установ міста, посіяти паніку серед жителів, заявивши, що місто оточене.

Нагадаємо, в Дебальцеве продовжують гинути мирні жителі. Так, сьогодні в результаті ранкового обстрілу загинув місцевий чоловік, а днем раніше в результаті обстрілу "Градом" загинули ще два мирних жителя.

Проценко переховувався від правоохоронців з липня 2014 року.

РБК Україна


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ