Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Донецькій області почалась перевірка переселенців, що отримують пенсії

Прес-служба головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області інформує, що наприкінці лютого в органах Фонду області почалась перевірка Бази отримувачів пенсійних виплат-переселенців на її відповідність до вимог діючого законодавства.

Перевірка проводиться Міністерством соціальної політики на підставі інформації Служби безпеки України про переселенців, статус яких як отримувачів соціальних виплат викликає у органів Служби Безпеки України питання та потребує документального підтвердження або підтвердження факту проживання на підконтрольній території.

Означені перевірки спрямовані на виявлення та припинення пенсійних виплат пенсіонерам, які померли або за інших передбачених законом причин втратили право на отримання пенсій.

Під час проведення перевірки виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, що міститься в інформації, тимчасово призупиняється.

Перевірка буде проводитись у максимально стислі терміни. Для поновлення виплати пенсії пенсіонер має звернутись особисто до органів Пенсійного фонду за місцем реєстрації як переселенця та надати оригінали документів, підтверджуючих особистість, підтвердити своє місце проживання на підконтрольній території (для громадян зареєстрованих як переселенці в органах державної влади тощо).

По перевірених пенсіонерах виплата пенсії буде поновлена в цьому ж виплатному періоді (з урахуванням термінів виплатного періоду).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ