Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Донецьку люди захопили Пенсійний фонд

Донецьк більше ніколи не голосуватиме за Партію регіонів. Люди нарешті прозріли і збагнули гнилу суть цієї політсили, що обслуговує олігархів. Колись «регіонали» цілий рік блокували роботу парламенту, вимагаючи «підвищення соціальних стандартів». Сьогодні ж, маючи всю повноту влади, вони опустили ці соцстандарти нижче від рівня виживання. Про це заявив лідер Радикальної партії України Олег Ляшко.

«Навіть тут, у промислово потужному Донбасі, люди важко працюючи, вимушені жити у злиднях. Вони працюють за мізерні зарплати, іноді не отримують навіть таких, в той час як олігархи – власники підприємств лише за рік у кілька разів збільшують свої багатомільярдні статки. То кому нинішня влада покращує життя?

Якщо на Заході та в Центрі України мало-хто вірив обіцянкам Януковича, то в Донбасі на нього більш ніж сподівалися. Усі знають, якою потужною, фактично стовідсотковою була підтримка місцевим населенням Партії регіонів. Сподівання на «своїх» було беззастережним. Через це сила розчарування тут нині ще більша, ніж колись у помаранчевих Ющенком. Люди плюються сьогодні від політики влади, протестні настрої зашкалюють і донеччани готові йти на Київ по розплату за зраду.

Практично щодватижні я відвідую Схід України. Об’їздив уже усю Донеччину та Луганщину. І куди б я не поїхав, від Луганська чи Донецька до найменшого містечка і села, скрізь чую скарги та нарікання на «доморощених регіоналів». Замість покращення життя на Сході, як і скрізь по Україні, отримали масове безробіття, невиплату зарплат, врізання пільг, зростання цін та тарифів… Люди не знають, як вижити при «своєму» Януковичі?

Відповідь одна – вижити вдасться тільки без них. Після виборів до парламенту мусять прийти нові сили. Ми «зарубаємо» псевдореформи нинішньої влади. Замість межигірь, будемо розбудовувати виробництво. Звільнимо від податкового зашмору малий та середній бізнес. Щоб люди мали робочі місця, і працювали не на олігархів, а для себе і свої дітей.

Донбас зрозумів свою помилку. І знає, як її виправити. За Партію регіонів вони більше не голосуватимуть», – йдеться в заяві.

 Нагадаємо, сьогодні, 14 листопада, у Донецьку люди захопили Пенсійний фонд. Близько 3 тисяч людей: чорнобильці, афганці, інваліди і просто пенсіонери прийшли на пікет під установу, вимагаючи повернути пільги. Акція протесту проходила під проводом Всенародного руху чорнобильців. Як завжди, ніхто з чиновників до людей не вийшов, а всі двері зачинили. Лідер Всенародного руху
чорнобильців Олег Ляшко змусив керівництво Пенсійного фонду віддати
ключі від зали. Чорнобильці зайшли в приміщення і не виходять з
нього. Протестуючі кажуть, що не мають наміру покидати Пенсійний фонд,
доки їм не повернуть вкрадені гроші, - про повідомила прес-служба Всенародного руху чорнобильців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ