Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Донецьку міліція затримала учасників акції вшанування Героїв Крут

29 січня 2010 року від головного корпусу Донецького Національного Університету о 17:00 мала розпочатися хода на честь пам'яті Героїв Крут, яка організовувалася ініціативною групою патріотичних громадян. Не зважаючи на наявність офіційної заяви та реєстрації акції, «лівоохоронні» органи міста Донецька вчинили злісне порушення законодавства, почавши затримувати патріотично налаштованих громадян, щонайменше, ще за годину до акції, – повідомила прес-служба ВО «Свобода».

 

Всього було затримано, мінімум, десять чоловік у різних частинах міста. Їм намагалися інкримінувати викрадання мобільних телефонів. Було вчинено тиск на усіх учасників акції. Як потім стало відомо, акція було заборонена судом, але організатори про це дізналися лише вже у Ворошилівському районному відділку, куди їх примусово доставили люди, які назвалися робітниками міліції. Під час проведення затримання, посвідчення робітників міліції вони відмовилися пред'явити.

 

Як потім стало відомо, мінімум одного учасника акції побили у службовій машині, по дорозі до райвідділу.

 

У райвідділу міліція проводила обшуки, фотографувала, знімала відбитки пальців, переписала номери мобільних телефонів та без згоди власників телефонів дивилися збережені у телефонній книжці номери мобільних телефонів інших людей та теж їх переписала. Як вони пояснили «для заповнення бази даних». Ніяких актів про затримання, протоколів обшуків, допитів і тп. міліція не складала.

 

Тим часом, за переказами наших побратимів, яких не встигли затримати і які зібралися на місті збору, міліція проводила затримання усіх, кого підозрювали у можливості прийняти участь у ході, погрожували адміністративним арештом. Про те, що хода була заборонена судом, міліція повідомила не патріотів, а комуністів та вітренківців, які стояли з іншого боку автошляху, і які дуже зраділи цій новині. Ніхто з них не був затриманий.

 

Далі відбувалися просто жахливі речі: на патріотично налаштованих громадян спробували вчинити напад представники сепаратистської та антиукраїнської організації «Донецкая республика», яким відверто сприяла міліція.

 

«Такі відверто антиукраїнські дії можуть свідчити лише про одне: місцева влада себе відчуває абсолютно безкарною по відношенню до Основного Закону України та українців. Вона є абсолютно україножерською. І це, у «незалежній» Україні», - зазначив один із затриманих Артур Родняненко.

 

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» звертається до Генеральної прокуратури України, МВС, СБУ із вимогою невідкладно відреагувати, розслідувати події, що відбулися у Донецьку та притягнути до відповідальності осіб, причетних до нападу на учасників акції вшанування Героїв Крут, відреагувати належним чином на неправомірні дії представників МВС. Також вимагаємо притягнути до відповідальності агресорів із організації «Донецкая республика» та розслідувати діяльність цієї організації на предмет сепаратизму та антиконституційності. Подібні речі не можуть залишатися безкарними, оскільки породжують злочинне нехтування законодавства, унеможливлюють нормальний розвиток суспільства, ставлять під сумність легітимність проведення поточної передвиборчої кампанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ