Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі поляки відреставрували могилу Невідомого солдата

Учора у місті Дрогобич на цвинтарі на вулиці Трускавецькій Дрогобицький відділ Товариства польської культури Львівщини урочисто відкрив після реставрації могилу Невідомого солдата 20-х років минулого століття (у вигляді залізного хреста на кам’яному постаменті із зображенням польської національної символіки – двоглавого орла). На могилі збережено напис: “Walka o wolnos’c’ gdy sie raz zaczyna z ojca krwia spada dziedzictwem na syna sto razy wrogow zachwiana potega, skon’czy zwycieztwem…”
Церемонія складалась зі вступного слова та Служби Божої, яку провели ксьондзи Дрогобицького та Скалотського (Тернопільська обл.) костелів. За словами голови Товариства польської культури Львівщини Еміля Леговіча, який був присутній на церемонії відкриття пам‘ятника, на церемонії були присутні гості з Польщі - з Ярославського, Отецького, Демблінського та Санокського повітів. Також взяли участь в освяченні пам’ятника представники товариства «Дрогобич», генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Осуховський.
Як запевнив «Гал-infо» Леговіч, українці на польську урочистість і на надпис реагували спокійно. «Вчора в той же час, що ми відкривали пам‘ятник Невідомому солдатові поруч з нами відкривали пам’ятник героям УПА. Жодних сварок не було», - сказав Леговіч «Гал-infо». 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ