Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Дрогобичі створено ініціативну групу, яка хоче референдуму щодо дострокового припинення повноважень депутатського корпусу

У Дрогобичі 9 березня під час міського віче було ухвалено резолюцію про недовіру до депутатському корпусу і про необхідність проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень депутатів міськради і міського голови Дрогобича Миколи Гука. Як повідомили „Гал-info” в управлінні внутрішньої політики ЛОДА, на віче була створена ініціативна група із 20 осіб, яка має займатися збиранням підписів виборців за організацію цього референдуму.
Як йдеться у повідомленні, організатори, зокрема ВО „Свобода” не змогли провести віче у Народному домі, а тому сформували колону та пішли до пам’ятника Т.Шевченка, де й провели віче. Після покладання квітів до монумента Кобзарю виступили депутат Львівської обласної ради від ВО “Свобода” Олег Панькевич, голова її міської організації Олег Кінаш, екс-міські голови Дрогобича Мирослав Глубіш і Микола Гук, заслужений вчитель України Йосип Присяжнюк, які й подали вкінці ідею референдуму.
Натомість, 11 березня опоненти голови Миколи Гука, зокрема, секретар Дрогобицької міської ради Алла Гладун, голова фракції «Наша Україна» Богдан Іванців, депутат від фракції БЮТ Богдан Волошин провели прес-конференцію, під час якої висловили свій погляд на намагання Дрогобицької організації ВО «Свобода» провести збори громадян з питання дострокового припинення повноважень депутатів та голови Дрогобицької міської ради. Богдан Іванців зазначив, що політичні сили, які намагаються каламутити воду в місті, лише показують свою політичну необізнаність і намагаються домогтися позачергових виборів депутатів міської ради, щоб потрапити до неї і керувати містом. За його словами, діючі депутати міськради за мандат не тримаються, а необхідно припинити повноваження міського голови, бо це злочин перед громадою тримати такого нефахового мера.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ