Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі відбувся Єпархіальний Собор «Молодь у Церкві ІІІ тисячоліття»

У Дрогобичі відбувся Єпархіальний Собор „Молодь у Церкві  ІІІ тисячоліття”. Собор проходив в Центрі душпастирства молоді. На нього приїхали делегати із двадцяти деканатів Самбірсько-Дрогобицької Єпархії. Після реєстрації делегати взяли участь в Академії. Повідомляє сайт УГКЦ.

Академію відкрив о. Василь Гой – Голова Комісії у справах молоді. Він привітав всіх присутніх та побажав плідної праці делегатам. Опісля о. Василь представив Секретаря Єпархіального Собору о. прот. Василя Мазура та запросив його провадити Собор.
Після спільної молитви з «Посланням до молоді» звернувся правлячий Єпископ Самбірсько-Дрогобицької Єпархії Юліян (Вороновський). У своєму послання він закликав молодих людей плекати в сучасному світі чесноти віри, надії та любові через активне християнське життя у молитві та Таїнствах.
Після владики Юліяна з вітальним словом до делегатів Собору звернувся Секретар Патріаршого Собору о. Ростислав Пендюк. Він зосередив свою увагу на тому, що мета Собору – це виховання у молодого покоління бажання змінити цей світ на краще. І ця зміна починається з кожного зокрема, бо змінивши себе, ми, тим самим, змінюємо середовище, в якому живемо.
Завершальною на Академії була доповідь бр. Василя Чудійовича «Молодь та масмедіа», в якій він наголосив на важливість використовувати для проповіді сучасні досягнення медійного простору – телебачення, радіо, пресу та Інтернет.
Після перерви розпочалася праця в групах. Кожен делегат представляв пропозиції деканальних соборів, які, в ході обговорення, доповнювались та укладались у певний структурний документ. Цей документ було подано на доопрацювання секретаріату Собору.
Ввечері розпочалась духовна програма Собору. Спершу всі учасники спільно молились вечірню в каплиці Центру Душпастирства Молоді, а опісля розпочався хресний хід зі свічками вечірніми вулицями Дрогобича.
В неділю зранку делегати Собору мали можливість відвідати найстарішу церкву в Дрогобичі – св. Юра, де їм коротко розповіли про історії та особливості іконного розпису цього храму.
Опівдні відбулася урочиста Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Юліян (Вороновський). В своїй проповіді він наголосив на важливості цього Собору як початку зустрічі та співпраці між молоддю та Церквою, яка повинна все більше розвиватись та давати плоди як для Церкви так і для держави.
Завершився Собор фестивалем «Відлуння», в якому взяли участь чотирнадцять колективів з різних міст Єпархії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ