Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Дрогобичі виставлять на огляд графські скарби

31 січня о 16.00 у Палаці мистецтв музею „Дрогобиччина” (вул. Т.Шевченка, 38, Дрогобич, Львівська обл.) відбудеться відкриття виставки „Скарби графа Лянцкоронського” із музейної збірки. Про це повідомила прес-служба Творчого об’єднання „Кактус”.

Експонати будуть вперше представлені на огляд після наукової реставрації. Відреставрував пам’ятки Національний науково-дослідний реставраційний центр України.

На виставці можна буде побачити пам’ятки XVII-XIXст., а саме: графіку, європейську порцеляну, зброю, медалі, текстиль з особистої колекції графа Кароля Лянцкоронського (1848-1933 рр). Це відомий колекціонер, мистецтвознавець, письменник та мандрівник, нащадок давнього польського роду. Він зібрав багатющу колекцію шедеврів світового рівня, потім її було розподілено між різними музеями. Частина зберігається у фондах „Дрогобиччини”.

З нагоди відкриття виставки музей випустив серію пам’ятних медалей, які буде вручено причетним до реставрації та збереження культової колекції. Вручення матиме аристократичний шарм – спеціально запрошений актор Музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича Адам Цибульський перевтілиться на час у Лянцкоронського, який „особисто” нагородить медалями достойників.

Організатори виставки: Національний науково-дослідний реставраційний центр України та музей „Дрогобиччина”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ