Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобицькому районі стартував Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН

26 березня у Дрогобицькому районі стартував Проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (МРГ) за напрямом «Відтворення методології МРГ», спрямований на підтримку сільських громад у вирішенні найважливіших потреб їх розвитку та поліпшенні умов життя. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Про це йшлося на районному семінарі – презентації Проекту, у якому взяли участь представники Львівської обласної ради, яка виступає партнером з реалізації проекту на території Львівської області, а також керівники району, представники районної ради та райдержадміністрації, відділів районної ради та райдержадміністрації, голови і заступники сільських, селищних та міських рад, лідери організацій громад.

На семінарі було представлено план дій щодо впровадження Проекту в районі. Підхід, що покладений в основу всього проекту, а саме «розвиток, орієнтований на громаду», передбачає, що місцеві громади, органи місцевої виконавчої влади та самоврядування спільно визначатимуть пріоритети розвитку, спільно плануватимуть та реалізовуватимуть заходи для сталого розвитку свого села, селища чи міста.

Під час семінару було оголошено про початок конкурсного відбору чотирьох населених пунктів на участь у проекті за напрямом «Відтворення методології МРГ». Населені пункти матимуть змогу подавати заявки на участь у Проекті протягом наступних 15 днів. Бланк заявки можна отримати у районному ресурсному центрі громад (або на сайті http://cba.org.ua/ua/lviv у розділі «Партнерство на сільському/міському рівні» ), який буде створено у районі для сприяння підтримки громад у процесі впровадження мікропроектів у свої населених пунктах.

У цих селах/селищах/містах громади матимуть нагоду визначити ініціативи націлені на покращення умов життя їх мешканців. Затверджені мікро-проекти отримають спів-фінансування від Проекту та з місцевих бюджетів. Учасниками проекту можуть стати села, селища та малі міста з населенням до 10 тис. осіб.

У відібраному населеному пункті люди зможуть організуватись у громаду, визначити пріоритети для покращення умов проживання та запропонувати для фінансування один проект. У районі на конкурсній основі буде відібрано 4 проекти для фінансування. Мікро-проекти громад будуть співфінансуватись Проектом (20%, до $2,6 тис.), місцевим бюджетом (від 75%) та громадою (5%).

Пріоритетними сферами для підтримки громадських ініціатив є: охорона здоров’я (підтримка мережі фельдшерсько-акушерських пунктів); енергетика (енергозберігаючі заходи, збільшення використання відновних джерел енергії, тощо); навколишнє середовище (утилізація відходів, знешкодження запасів пестицидів тощо); комунальне водопостачання.

Детальнішу інформацією про діяльність Проекту у Львівській області можна отримати: у представника Львівської обласної ради Юрія Грицевича (067) 742 72 82), Ігоря Назара та Ірини Галайко, координаторів Львівського обласного ресурсного центру громад Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» за телефонами: . (050) 386-91-73 та (050) 416-31-29.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ