Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У дрогобицьких лікарнях гостро не вистачає сучасного медобладнання

З 2001 року для Дрогобицької міської лікарні не виділялося жодних бюджетних коштів на придбання медичного обладнання – про це «Гал-info» повідомив депутат Дрогобицької міської ради Тарас Кучма.
«У 2006 році ми їздили до Франції, щоб отримати гуманітарну допомогу – дихальні апарати. Проте у наших умовах вони не працюють, бо потрібні компресори. Всі бюджетні кошти йдуть на село, показують, що вони піднімають сільську медицину, натомість ці кошти просто відмивають. Наша лікарня обслуговує щорічно близько 11 тисяч мешканців, а обладнання у нас використало свій технічний ресурс», – розповів Тарас Кучма.
Найбільш гостра проблема для Дрогобицької міської лікарні – це дихальна апаратура. У лікарні відсутня дихальна апаратура для довготривалої респіраторної терапії, недостатнє медикаментозне забезпечення ургентних хворих, відсутнє забезпечення виробами медичного призначення: магістралі для подачі кисню, катетери для периферичних і центральних вен, зонди, інтубаційні трубки, катетери для санації дихальних шляхів, неможливо проводити санаційну бронхоскопію у хворих з дихальною недостатністю.
Тому у цьому році для лікарні необхідно придбати дихальний респіратор для проведення довготривалої респіраторної терапії, дефібрилятор для операційних, хірургічні відсмоктувачі. Також потрібно вирішити проблему госпіталізації хворих психонаркологічного профілю із розладами психіки і оплату праці медперсоналу, який надає цю допомогу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ