Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У другому турі Янукович програє через інтелігентів Тігіпка, – Чорновіл

Виграти другий тур виборів президента України набагато більше шансів у Юлії Тимошенко, ніж у Віктора Януковича. Про це в інтерв'ю РІА «Новий Регіон» заявив депутат Тарас Чорновіл, екс-член Партії регіонів і колишній керівник виборчого штабу Януковича в 2004 році.

«Шанси Тимошенко стати президентом, я оцінюю як 2/3, а Януковича - лише третина. Тобто, у Тимошенко шансів, насправді, більше. Саме тому, якщо ви помітили, ніякої радості у «регіоналів» немає. 10% - це не той розрив, який не можна подолати», - сказав він.

«Потрібно враховувати, що Тимошенко зможе подолати ці 10% за допомогою двох факторів. Перший - ірраціональний. Янукович примудряється програвати свідомо виграшні ситуації, а Тимошенко свідомо програшні вигравати. Піар-технологи вже давно визначили, що люди, які не визначилися і явно ті, хто голосував за Яценюка, Тігіпка, Гриценка та інших, в останній момент у кабінці поставлять хрестик за неї. Так було у всіх кампаніях, коли в результаті вона набирала більше, ніж їй давали. Сама реклама Тимошенко розрахована на це. Всі ці «Тигрюлі» створили образ беззахисної доброї жінки, яку всі кривдять, - то сильні, то напомаджені мужики. У результаті створюється у свідомості образ доброго кандидата, за якого ставлять галочку. Саме на цей електорат будуть тиснути ще більше», - пояснив Чорновіл.

«Другий чинник - це Тігіпко. Він достатньо мудрий, його електорат м'який, тому йому не можна чітко сказати «голосуй за Тимошенко». Тому очевидно, що Тігіпко скаже до них: визначайтеся, ми за реформи, ми за цивілізований вибір. Враховуючи, що основний електорат - це інтелігенція у великих містах по всій Україні, більшість з них точно не буде голосувати за Януковича. Не виключаю, що за результатами переговорів з Тігіпко Тимошенко зробить заяву перед другим туром, що вона хотіла би бачити його в кріслі прем'єр-міністра, а він не скаже чітко «ні». А щось на кшталт: «я подумаю». Це буде сигналом електорату», - вважає депутат парламенту.

«Третій момент - це завдання Тимошенко отримати електорат Тігіпко на Півдні і в Дніпропетровську. Якщо їй це вдасться, то вона точно виграє вибори. І тут потрібно прибрати всіх «Тигрюль», а взяти на озброєння кампанію Тігіпко, коли за допомогою з'ясування больових точок для електорату цього регіону дати чітку відповідь, як ці проблеми будуть вирішуватися, починаючи від побутових, закінчуючи оподаткуванням для підприємців і так далі. Тобто, це мають бути конкретні меседжі. А на Заході завдання - витягнути стару карту про другу російську державну, що піде за Януковичем, полякати поверненням до Росії, і зробити максимально, щоб весь електорат на Заході проголосував, тобто, максимально підвищити явку», - каже Чорновіл.

«Але доля виборів в цілому вирішиться не стільки на Сході, скільки на Півдні і в Дніпропетровську. В цілому я думаю, що шанси у Тимошенко набагато більше, ніж у Януковича. Думаю, вони обов'язково зроблять висновки і будуть вживати таку тактику», - резюмував парламентарій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ