Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Дублянах відкрили дитячий будинок сімейного типу

Сьогодні, 22 листопада, у місті Дубляни Жовківського району відбулося урочисте відкриття дитячого будинку сімейного типу. У заходах взяли участь голова Львівської ОДА Петро Олійник, заступник голови ЛОДА Тарас Батенко, голова Жовківської РДА Михайло Заболоцький та начальник служби у справах неповнолітніх Володимира Лиса. Цей будинок було відкрито на виконання Указу Президента України „Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей”. Будинок сімейного типу було створено на базі родини Наталії та Юрія Ярошів, які пройшли навчання для потенційних батьків-вихователів за програмою благодійної організації „Надія та житло для дітей в Україні”. Сім’я батьків-вихователів має двох власних дітей та взяла на виховання вісім дітей із дитячих закладів Львівської області.
Під дитячий будинок сімейного типу родині Ярошів Жовківською районною радою придбано будинок загальною площею 239,8 квадратних метрів, житлова площа 144,7 метрів квадратних (9 кімнат, кухня, їдальня, 6 санвузлів, три ванни та душова). Будинок забезпечений необхідними меблями та побутовою технікою. На придбання житла під дитячий будинок сімейного типу НАК „Нафтогаз України” надав кошти у сумі 300 тисяч гривень та на проведення ремонтних робіт кошти у сумі 200 тисяч гривень. Благодійна організація „Надія і житло для дітей в Україні” профінансувала ремонт житла придбаного для дитячого будинку в сумі 204 тисячі гривень та 25 тисяч гривень для придбання необхідного обладнання.
„Ви дали надію та майбутнє восьми дітям, які позбавлені батьківського піклування, – зазначив Петро Олійник, звертаючись до сім’ї Ярошів. – Родина Ярошів є символом людської доброти, гідності, любові, ця родина є прикладом для всієї України, ця сім’я має велике серце, що обігріває вісім дітей”.
Міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко прислав привітання родині Ярошів і, за словами Петра Олійника, „хотів взяти участь у відкритті цього будинку, проте  він цими днями був у Львові”.
Наталія Ярош народилася у 1970 році, отримала вищу освіту за спеціальністю економіст, на даний час є приватним підприємцем. Юрій Ярош – 1966 року народження, має вищу освіту за спеціальністю – інженер-механік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ