Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У «Дюймовочці» й «Супутнику» тепер все буде чисте

За останні роки спостерігається вкрай негативна тенденція у сфері дошкільної освіти: зменшення кількості дитячих садочків, скорочення державного фінансування та відтік педагогічних кадрів. Особливо гостро це відчувають у дошкільних закладах, таких міст, як Стрий. Повідомила прес-служба Благодійного фонду «Добре серце».

В ідеалі для задоволення потреб кожної територіальної громади необхідно створити мережу дошкільних закладів різних форм власності, відремонтувати старі, будувати нові дитячі садочки, повернути до цільового використання незаконно приватизовані заклади, розширити кількість різних вікових груп дітей та створити індивідуальні графіки роботи дитсадків з урахуванням вимог та потреб батьків. 

Для модернізації та ремонту дошкільних навчальних закладів можливо відновити практику «шефства» над ними пливових людей регіону: політиків, бізнесменів, державних та громадських діячів. Впевнені кроки на цьому поприщі вже робить голова Благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець. Усі звернення від завідувачів дощкільних закладів до громадських приймалень фонду вивчаються спеціалістами та надається необхідна допомога.

Так, заступник голови Благодійного фонду «Добре серце» Віталій Михайльо днями завітав до двох дошкільних закладів м. Стрия з подарунками: сучасними пральними машинками. Від тепер у ДНЗ №2 ясла-садок (компенсую чого типу) «Дюймовочка» та ДНЗ №4 «Супутник» завжди буде чиста білизна та рушнички.

У садочок «Дюймовочка», окрім побутової техніки, на клопотання завідувача закладу Орести Папст фонд «Добре серце» виділив кошти на накриття веранди, яке незабаром буде встановлено. Тут виховують 94 дітей від 1,5 до 7 років. Це єдина дошкільна установа міста де дітей залишають на ніч.

У садочку «Супутник», який колись належав військовим, нині перебуває 109 дітей з 2-х до 6-ти років. Завідувач установи Ярослава Гладій дуже зраділа подарункові бо вже давно в закладі не оновлювалася побутова техніка, не робився ремонт санвузлів і цей перелік можна продовжувати ще довго.

 Днями «Супутник» клопотаннями «Доброго серця» підключили до Інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ