Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Facebook Messenger з'явиться відеореклама, яку не можна вимкнути

Відеорекламу в месенджері почнуть крутити з наступного понеділка для невеликої частини користувачів, - Еспресо.

Як пише Quartz, ролики будуть запускатися автоматично, поки користувач гортає повідомлення.

"Відеореклама буде вводитися поступово і вдумливо" – заявили у Facebook виданню. "Люди, які користуються Messenger постійно, є нашим головним пріоритетом, і вони будуть як і раніше контролювати свій досвід."

Однак вище вказаний "контроль досвіду" не передбачає відмови від реклами - користувач зможе лише приховати оголошення, повідомити про його наповнення (якщо воно не відповідає правилам Facebook) та керувати своїми налаштуваннями таргетингу, як і в усіх інших додатках Facebook.

Глава рекламного напрямку Messenger Стефанос Лукакос впевнений, що впровадження блоків з відеорекламою пройде безболісно  іне позначиться на кількісному показнику аудиторії месенджера. Він аргументував це тим, що в компанії не помітили жодних змін, коли в месенджер вперше були інтегровані оголошення.

"Для нас головний пріоритет - це призначений для користувача досвід. Так що поки ми нічого не знаємо. Проте, до недавнього часу, поки ми тестували звичайну рекламу, ніщо не вказувало на те, щоб це якось впливало на взаємодію користувачів з платформою і кількість відправлених ними повідомлень. Можливо, з відео все буде по-іншому, але ми так не думаємо", - каже він.

При цьому на запитання Quartz, який зворотній зв'язок Facebook отримав від користувачів після введення реклами в Messenger, Лукасос відмовився надати будь-які відомості.

Facebook ще в листопаді 2016- го визнав, що в стрічці новин закінчилося місце для реклами - вставляти її без шкоди інтерфейсу більше не виходило. Компанія стала шукати альтернативні майданчики: наприклад, півтора роки тому почала тестувати оголошення в Messenger, і досі вони були статичними. Відео ж коштує дорожче, а отже, воно цінніше для Facebook.

У річному звіті компанія повідомляє, що в четвертому кварталі 2017 року дохід від реклами виріс на 48% в порівнянні з аналогічним показником за попередній рік. Також зазначається, що на мобільні оголошення довелося 89% всієї рекламної виручки, а загальний дохід компанії за 2017 року становив $ 40,6 млрд.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ