Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У формуванні бюджету розвитку Львова-2007 відсутній стратегічний підхід — Андрій Стецьків

У формуванні бюджету розвитку Львова-2007 відсутній стратегічний підхід — переконаний голова бюджетної комісії Львівської міської ради Андрій Стецьків, про це він заявив журналістам.
 
„Бюджетна комісія довго працювала із бюджетом розвитку, і ми прийняли рішення не приймати цей проект бюджету розвитку на сьогоднішньому засіданні Львівської міської ради і відправити його на доопрацювання. Причин такого нашого рішення є декілька, однак основна з них — це відсутність стратегічного підходу до формування бюджету розвитку. Спроби виконавчих органів реалізувати такий підхід були в жовтні 2006 року, але, на жаль, це були тільки ідеї, що не знайшли свого відображення у проекті бюджету. Насамперед ми повинні розробити стратегічний план розвитку міста, а потім вкладати кошти, які дістаються дуже непросто, — безповоротним продажем майна і землі в розвиток, а не у підтримання штанів. Треба визначити конкретні пріоритети, за якими ми маємо працювати. Тобто треба скласти конкретний план, що і коли ми маємо робити. Якщо це стосується, скажімо, доріг, то кожен мешканець Львова має знати, в якому році ремонтуватимуть ту чи іншу дорогу, існує відповідна пріоритетність, відповідна черга і рано чи пізно буде відремонтована така-то вулиця, такий-то будинок. На жаль, поки що такого підходу нема, але ми віримо, що виконавчі органи все-таки прислухаються до думки депутатського корпусу і врахують те головне, що треба зробити”, — заявив Андрій Стецьків.
За словами депутата,  окрім принципових питань, є також суто рутинні питання, які перешкоджають депутатам нормально працювати над новим бюджетом. Так, за словами Андрія Стецьківа, від вересня 2006 року, відколи, власне, і почали обговорювати бюджет Львова на 2007 рік, вже є шостий чи сьомий проект міського бюджету.
„Депутатам Львівської міської ради дуже важко вкотре починати практично заново розглядати бюджет розвитку. До того ж роботу ускладнює кадрова чехарда у Львівській міській раді. Після зміни структури виконавчих органів влади в мерію прийшли п’ять нових чиновників, в кожного з яких своє бачення, і ми повинні під всіх них підлаштовуватися”, — заявив Андрій Стецьків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ