Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Франковому університеті пройдуть Оксфордські дебати на тему ЄС та України

З 26 листопада по 3 грудня 2007 року у Львові буде проходити Міжнародний молодіжний медіа-семінар «Ми – голос Європи/ We are the voice of Europe!», організований ГО «Європейський діалог» спільно з партнерами з Європейської мережі «Молодь для Медіа»/ European Network Youth4Media. Учасники проекту – молоді люди з Білорусії, Грузії, Німеччини, Польщі, Франції та України. Про це «Гал-info» повідомили організатори семінару.
Основна мета проекту - це посилення євроінтеграційних процесів через молодіжну співпрацю та діалог, використовуючи медіа.
Молодіжна участь і діалог, пропагування ідеї активного громадянства та розвиток громадського медіа – основні елементи зустрічі. Громадське медіа, яке відіграє важливу роль у формуванні громадської думки є хорошим інструментом для інтеграції та зацікавленні молоді. Молодь загалом повинна бути ознайомлена з новою медіа-технікою, щоб мати можливість висловлювати свою думку і таким чином робити внесок у розвиток євроінтеграційних процесів та транскордонної співпраці.
Цілями проекту є: пропагування ідеї активного громадянства серед молодих людей з Білорусії, Грузії, Німеччини, Польщі, Франції та України; сприяння встановленню громадських медіа у східноєвропейських країнах, що дозволяє брати активну участь у суспільному житті; надання необхідних знань та навичок для роботи з медіа; налагодження співпраці зі східними партнерами в рамках Європейської мережі Youth4Media.
Крім того, завданням цього проекту є створення фільмів про Львів, як полікультурного міста та про життя пересічних громадян, їхнього розуміння та ставлення щодо перспектив вступу України до ЄС.  Фільми будуть результатом роботи представників 6-ти різних країн, що в свою чергу відображатимуть погляд молоді на євроінтеграційні процеси у Східній Європі.
Протягом тижня буде проведено низку семінарів, зустрічей з експертами, Оксфордські дебати у Львівському національному університеті ім. Івана Франка на тему ЄС та України, а також практичні заняття по роботі з медіа-інструментами. Учасники також представлять результати проведених опитувань у своїх містах щодо розширень Європейського Союзу 2004 і 2007 років, їхнього ставлення до вступу України в ЄС і чи потрібні громадські медіа.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ