Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Франції є докази використання режимом Асада хімічної зброї проти сирійців, - Олланд

Французький президент Франуса Олланд заявив, що Росія, підтримуючи злочинний режим сирійського президента Башара Асада, грає в гру екстремістів. РФ повинна взяти на себе відповідальність для врегулювання криз в Україні і в Сирії, повідомляє прес-служба Єлисейського палацу.

"Протягом минулого року Росія підтримувала режим Башара Асада, граючи в гру екстремістів", - заявив він.

Також Олланд підкреслив: "У нас є докази того, що режим у Дамаску використовує хімічну зброю проти свого народу. Я звертаюся до Організації Об'єднаних Націй, засуджуючи ці ганебні акти і закликаючи запровадити санкції".

ООН повідомляла про застосування військами Асада і бойовиками ІДІЛ хімічної зброї в Сирії.

ЗМІ раніше повідомляли про застосування ІД хімзброї в сирійському місті Мареа і при атаці на курдів в Іраку - в останньому випадку бойовики використовували іприт.

18 липня бійці курдського ополчення (YPG) і група моніторингу сирійського конфлікту заявили, що терористи ІД наприкінці червня використовували отруйний газ при атаці на північно-східну територію Сирії, яка контролюється курдами.

На початку червня міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп заявила, що терористична організація ІД набирає висококваліфікованих фахівців для виробництва хімічної зброї, і вже застосовує хлор в Іраку.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ