Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Гаїті шукають трьох українців

На виконання доручення МЗС, у зв’язку зі зверненнями рідних трьох громадян України, які напередодні катастрофи прибули до Гаїті у службових справах, Посольство України у США встановило контакт із місією Організації Червоного Хреста у штаті Вірджинія (США). Було з’ясовано, що в даний час місія Організації Червоного Хреста в Республіці Гаїті проводить пошуково-рятувальні роботи та забезпечує надання необхідної медичної допомоги постраждалим. Серед осіб, доставлених місією Червоного Хреста до функціонуючої на Гаїті лікарні – Аргентинський шпиталь та, які мали при собі документи, станом на 14 січня ц.р. громадяни України відсутні. Про це повідомила прес-служба МЗС.

 

Українські дипломати передали Місії Організації Червоного Хреста дані стосовно трьох згаданих українських фахівців. Було досягнуто домовленості, що в разі отримання місією Червоного Хреста на Гаїті будь-якої інформації щодо вказаних осіб, вона буде негайно передана Посольству.  

 

Спільно з Постійним представництвом України при ООН Посольство України в США вживає заходів з метою встановлення телефонного зв’язку з членами вертолітної групи з України з тим, щоб отримати інформацію про можливу наявність серед постраждалих внаслідок землетрусу громадян України.

 

Дипустанови України в США та в Республіці Куба продовжують відслідковувати подальший хід пошуково-рятувальних робіт у Республіці Гаїті. Справа перебуває на особливому контролі в МЗС України.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ