Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У галузі охорони довкілля протягом 2007 року у Львові виявили 434 порушення

У галузі охорони довкілля протягом 2007 року було проведено 300 перевірок, під час яких виявлено 434 порушення, за якими складено 225 протоколів. На розгляд та прийняття рішень у правоохоронні та природоохоронні органи, суди скеровано 164 матеріали. Відповідно до цього було накладено збитків на суму 67 тис. гривень, з яких стягнено більше 25. Також управлінням було розглянуто 371 звернення громадян. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Торік за ст.78 КУпАП «Порушення порядку здійснення викиду забруднюючих речовин в атмосферу» складено 52 протоколи; за ст.79 ч.2 КУпАП «Порушення правил експлуатації пилогазоочисних установок речовин в атмосферу» складено 16 протоколів. Ще 92 протоколи складено за ст.82 КУпАП «Порушення правил поводження з відходами»; 11 – за ст.82-7 КУпАП «Порушення вимог законодавства у сфері хімічних джерел струму»; 8 – за ст.83 КУпАП «Порушення правил застосування, зберігання, транспортування, знешкодження, ліквідації та захоронення пестицидів і агрохімікатів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів» та 38 – за ст.153 КУпАП «Знищення або пошкодження зелених насаджень».
Усі протоколи про адміністративні правопорушення скеровано для розгляду та прийняття рішення в Державну екологічну інспекцію у Львівській області та на розгляд адмінкомісій при районних адміністраціях.
Матеріали, які містили ознаки злочину скеровувалися для прокурорського реагування у Львівську міжрайонну природоохоронну прокуратуру та прокуратуру м. Львова.
Нагадаємо, для проведення природоохоронних заходів, спрямованих на відновлення і розвиток довкілля міста, на сесії міської ради затверджено Положення про міський природоохоронний фонд. 
Підприємства, які забруднюють навколишнє середовище викидами в атмосферне повітря, у водні об’єкти, а також структури, що порушують норми і правила охорони навколишнього природного середовища, сплачують збори і адміністративні стягнення. Ці кошти накопичуватимуться у спеціальному фонді охорони навколишнього природного середовища. Кошти фонду використовуються на природоохоронні заходи: ліквідація екологічних лих та аварій, створення об’єктів природо-заповідного фонду, відновлення зеленого господарства, екологічна освіта і пропаганда тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ