Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Галицькому райвідділ освіти Львова виявили порушень на 2 млн грн

Управління контролю та аудиту ЛМР виявило у Галицькому відділі освіти порушень на 2,087 млн грн, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Результати перевірки, що проводились у відділі освіти Галицького району щодо фінансово-господарської діяльності за останні 3 роки, виявили зайве використання бюджетних коштів на заробітну плату за 2010 - перше півріччя 2012 року на суму 2 млн 87,6 тис. грн., а також нецільове використання бюджетних коштів на заробітну плату за 2010 - перше півріччя 2012 року на суму 81,5 тис. грн. Відтак, Львівська міська рада скерувала матеріали перевірки та матеріали службового розслідування комісії у прокуратуру м. Львова.

«Чим більше ми працюємо, тим більше виявляємо нових фактів зловживань. Ці факти актуються і передаються в правоохоронні органи. Надзвичайно складна ситуація. Це були цинічні зловживання – кралися гроші простих вчителів. Тому там будуть і нові кримінальні справи, там будуть і подальші кроки. Це буде великий приклад для тих людей, які хочуть такі речі робити, щоб вони ніколи в житті більше тим не займалися.

Ще раз наголошую: тільки завдяки централізації освіти ми змогли ці факти виявити.

Сьогодні вже є новий керівник освіти міста, яка повинна зробити все можливе, щоб подібних зловживань в нас не було в освіті більше.

Ми виявили факти і передали їх в правоохоронні органи, щоб ті, хто це зробив були покарані, і більше ніхто і на думці не мав красти гроші вчителів», - наголошує міський голова Львова Андрій Садовий.

За дорученням міського голови Львова управління контролю та аудиту провело перевірку правильності нарахування і виплати заробітної плати працівникам навчальних закладів та структурних підрозділів підпорядкованих відділу освіти Галицького району за 2010-2011 роки та січень-травень 2012 року. Відтак, виявлено зайве використання бюджетних коштів на заробітну плату за 2010 - перше півріччя 2012 року на суму 2 млн 87,6 тис. грн., а також нецільове використання бюджетних коштів на заробітну плату за 2010 - перше півріччя 2012 року на суму 81,5 тис. грн.

«Внаслідок внутрішньої перевірки у відділі освіти Галицького району виявлено недоліки у фінансово-господарській діяльності. Відтак, ми звернулись в управління контролю та аудиту і в прокуратуру за допомогою», - розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти.

«За результатами перевірки відділу освіти Галицького району, проведеного управлінням контролю та аудиту, міським головою Львова була утворена комісія для проведення службового розслідування. Комісія вирішила скерувати матеріали в прокуратуру міста Львова», - зазначила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління.

Про ці факти було також повідомлено Управління служби безпеки України у Львівській області, прокуратуру Львівської області.

Також відділ освіти Галицького району подав позовну заяву про відшкодування збитків. Львівська міська рада приєднується до цього цивільного позову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ