Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У газове господарство Львівщини вкладуть 75,6 млн грн

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила Інвестиційну програму ПАТ «Львівгаз» на 2015 рік загальним обсягом фінансування 75,6 млн грн. Це дасть можливість впродовж року здійснити комплекс заходів з підвищення безпеки газопостачання Львівської області, повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

Найбільше коштів у інвестиційній програмі передбачено на модернізацію газотранспортної системи регіону. Зокрема, на заміну 43 км.газопроводів буде скеровано приблизно 17 млн. грн. Окрім того, буде здійснено реконструкцію та заміну майже 200 споруд розміщених на розподільчих газопроводах. На це програмою виділено приблизно 8,4 млн. грн.

На рівні з модернізацією газових мереж також буде профінансовано заходи із забезпечення достовірноого обліку газу. Зокрема, забезпечено споживачів побутовими лічильниками газу. На їх закупівлю, встановлення, або заміну планується скерувати майже 22 млн. грн. Також в інвестпрограмі передбачено понад 2 млн. грн. на закупівлю спецтранспорту для оперативного реагування під час викликів аварійної служби «104» та інші заходи, які допоможуть покращити технічне оснащення підприємства.

«Розроблені та заплановані у 2015 році заходи по інвестиційній програмі дозволять підвищити безпеку газопостачання в регіоні та зменшити втрати блакитного палива. А впровадження новітніх технологій та модернізація обладнання дасть змогу підвищити якість надання послуг споживам», - наголошує заступник голови правління - головний інженер ПАТ «Львівгаз» Дмитро Сдобнов.

Водночас він зауважує, що рівень виконання інвестиційно програми у 2015 році буде безпосередньо залежати від обсягів споживання газу у регіоні, а також рівня інфляційних процесів у державі. Адже основним джерелом доходу підприємства є тариф на транспортування і постачання блакитного палива, який затверджує НКРЕКП.

Додамо, інвестиційна програма ПАТ «Львівгаз» схвалена Постановами НКРЕКП від 25.12.2014 року № 978 та № 1016. Основними джереламиїї фінансування є амортизаційні відрахування та прибуток компанії які входять до структури тарифів на постачання і транспортування газу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ