Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У газовій війні наразі перемир’я – Катеринчук

Газова війна була війною за економічну незалежність України, яка завершилася перемогою уряду, - таку думку під час прес-конференції у Львові висловив голова Європейської партії України Микола Катеринчук.
Водночас, на думку нардепа, у газовій війні наразі лише перемир’я, оскільки «Газпром» ставив своєю метою отримати контроль над газотранспортною системою України. Тому спроби отримання цього контролю, на думку Катеринчука, будуть продовжуватися. Водночас газові домовленості між Росією та Україною Катеринчук вважає важливим політичним кроком, який наближає Україну до Європи і це, на його думку, розуміють чиновники Євросоюзу, знаючи досвід Болгарії та Румунії.
Катеринчук також пропонує зауважити, що з 1 по 8 січня жодна політична сила не засудили позицію уряду у переговорах. Натомість щодо майбутнього, то Катеринчук прогнозує, що до теми газової війни Україна повертатиметься ще не раз, і виходом з цієї ситуації має бути вихід на енергозбереження та диверсифікацію джерел енергії. На думку політика, газова труба є гарантією нашої незалежності, хоча водночас розмови про створення якогось спільного консорціуму Катеринчук називає безвідповідальними. Ідеальним Микола Катеринчук вважає варіант, коли Європа купуватиме газ на кордоні з Росією і сплачуватиме за його транспортування газотранспортною системою України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ