Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Головному домі Згромадження сестер святого Йосифа ОПДМ проходили урочисті з нагоди перевезення мощей блаженних преподобномучениць Олімпії і Лаврентії

24-25 червня 2006 року у Львові у Головному домі Згромадження сестер святого Йосифа ОПДМ, проходили урочисті з нагоди перевезення мощей блаженних преподобномучениць Олімпії і Лаврентії, — повідомляє офіційний сайт УГКЦ.
24 червня Преосвященний Владика Стефан (Меньок) у супроводі сестер Згромадження св. Йосифа ОПДМ виніс мощі блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії з каплиці дому на приготовану площу для молитовного чування, що при домі сестер. На вечірні молитовні чування були запрошені члени спільнот богопосвяченого життя Львівської архиєпархії. У співслужінні з монахами студитами Владика Степан відслужив Вечірню з Литією, уділив присутнім мировання. У слові звернення Владика звернув увагу на факт мучеництва і його значення в житті Церкви. Від початків християнства свідчення віри мучеників були і є актуальними та відіграють важливу роль у формуванні, житті та зміцненні християнських спільнот. Після Вечірні монаші особи мали почастунок та знову зустрілись на молитовній площі, де молилися Акафіст до блаженних преподобномучениць. На закінчення програми був представлений фільм про життєву дорогу блаженних Олімпії і Лаврентії та дорогу після смерті — перевезення їхніх мощей з далекої сибірської тайги, а також була представлена підготована сестрами концертна програма.
25 червня святкування продовжилось Утренею і Акафістом до блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії. Акафіст очолив о. Роман Тереховський, який брав участь у перевезенні мощей блаженних сестер і своїми руками вибирав їхні тлінні останки із могил. Також відбулася Архієрейська Божественна Літургія, яку відслужили Преосвященні Владики Гліб (Лончина) та Андрій (Сапеляк) у співслужінні із священиками Львівської архиєпархії. Владика Гліб у проповіді звернув увагу на значення свята Пресвятої Євхаристії, на даний Христом дар Свого Тіла для спасіння людини. При цьому поєднав подію святкування — блаженні сестри живились цим даром Божим, прагнули Його і своїм свідченням стались даром для нас.
Головна настоятелька Згромадження с. Емалія Федечко наголосила, що наших Блаженних насильно вивезено у Сибір і теж насильно вже тепер сестри привезли їх на рідну землю.
На закінчення мощі преподобномучениць процесійно було внесено до каплиці Головного дому Згромадження. Мощі блаженної Олімпії несли отці співслужителі Літургії, а Блаженної Лаврентії — брати Чину Найсвятішого Ізбавителя. Всі присутні приступали до мощей блаженних, випрошували через їхнє заступництво потрібних ласк. Деякі вірні по кілька годин після богослежень залишались на чування. Кожен одержав ікони з мощами блаженних преподобномучениць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ