Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ГПУ заявили, що розглядають справи понад 20 підозрюваних у причетності до «Ісламської держави»

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що ГПУ розглядає документи понад 20 осіб, яких підозрюють у причетності до терористичного угруповання «Ісламська держава».

Про це розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає "Громадське".

«Хочу сказати, що жоден з цих людей на сьогоднішній день не написав заяву стати добровольцем в антитерористичній операції, щоби на ділі довести, що він є особистим ворогом (глави Чечні Рамзана — ред.) Кадирова чи (президента РФ Володимира — ред.) Путіна», — сказав заступник генпрокурора.

Також Єнін наголосив, що деякі з цих осіб є фігурантами кримінальних справ через правопорушення, вчинені на території України.

Він додав, що один з «поплічників» громадянина РФ Тимура Тумгоєва, якого Україна екстрадувала до Росії, після клопотання народних депутатів вийшов з-під варти і перебував під домашнім арештом.

«Зазначена особа протягом декількох тижнів позбулася браслету, а буквально через місяць-півтора при спробі перевірки документів вчинила збройний опір представникам Служби безпеки України, які зазнали тілесних ушкоджень», — розповів Єнін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ