Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Гройсмана готують "драконівські" штрафи для водіїв

Кабінет міністрів із народними депутатами розробляють жорсткіші правила дорожньо-транспортного руху, які б знизили смертність на дорогах. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

"Сьогодні у нас чергове обговорення спільно з МВС, МОЗ, Міносвіти, народними депутатами заходів зі зниження до 0 смертності на українських автошляхах. Протягом тижня вони будуть узгоджені і розпочнуться з 1 січня 2018 року", - написав Омелян.

"Ми наполягаємо - 50 км/год (у населених пунктах) і драконівські штрафи за перевищення швидкісного режиму, непристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free. Обов'язкова фото- і відеофіксація порушень і "листи щастя", позбавлення прав за водіння в нетверезому стані", - пояснив міністр.

За його словами, окрім фінансування з дорожнього фонду України на ці заходи передбачено близько 500 млн грн із коштів секторальної підтримки ЄС. Вони підуть на обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ