Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У грудні для львівських безпритульних проведуть Тиждень медичних консультацій

У Львові, в грудні, планують організувати Тиждень медичних консультацій для безпритульних осіб. Зараз громадські організації погоджують усі умови проведення медичних консультацій із міською радою, щоб медичні заклади Львова приймали безпритульних людей на лікування за скеруванням лікаря. Про це у коментарі „Гал-info” повідомила керівник ГО „Оселя” Олеся Саноцька.
„Акцію тижневої медичної консультації для бездомних людей у Львові ми плануємо провести спільно із Центром обліку та реєстрації безпритульних громадян та ГО „Народна допомога - Львів”. У Центрі є мікроавтобуси, в яких можна буде провести огляд людей. У ГО „Оселя” є лікар-волонтер, який зможе надавати консультацію людям. На місці можна буде надавати першу медичну допомогу, але є люди, яких необхідно лікувати або провести для них медичне обстеження. Тому ми звернулися до міської ради, щоб розглянули наш проект – на конкурсі соціальних проектів – і до фінансували, щоб була можливість оплатити роботу лікаря та медсестри”, – розповіла Олеся Саноцька.
Вона повідомила, що з міською радою планують узгодити механізм надання медичних послуг безпритульним у медичних закладах міста. „Ми зверталися із листом в управління охорони здоров’я міста Львова, щоб з’ясувати, куди звертатися безпритульним. Нам повідомили, що першу медичну допомогу надають в лікарні на вулиці Топольній та Львівській міській лікарні № 8. У Львові зареєстровано 200 безпритульних, насправді їх більше тисячі. Фактично, ці люди позбавлені медичної допомоги”, – розповіла Олеся Саноцька.
За словами Олесі Саноцької, безпритульних людей повідомлятимуть про надання медичних послуг та консультацій під час роздачі їжі біля Порохової вежі, яке здійснюють кожного четверга.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ