Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У грудні цього року мешканці Одеси матимуть змогу приклонитися до мощей Блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії

З 17-го по 21 листопада цього року на запрошення настоятеля Святомихайлівського монастиря єрм. Іллі Мамчака мощі Блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії були виставлені для почитання в храмі св. Архистратига Михаїла. Про це «Гал-info» повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.

2-4 грудня цього року до мощей Блаженних сестер Олімпії та Лаврентії матимуть змогу прикластися вірні храму Пресвятої Богородиці Володарки України, що знаходиться у Львові по вулиці Нововознесенській.
12–13 грудня мощі мучениць перебуватимуть в Одесі.
Для гідного вшанування блаженних і поширення Божої слави сестри Згромадження св. Йосифа подорожують із мощами преподобномучениць Олімпії та Лаврентії Україною. На майбутнє у Львові сестри планують будівництво храму на честь Блаженних.
Нагадаємо, під час останньої Божественної літургії у візантійсько-українському обряді, яка відбулася 27 червня 2001 року на полі Львівського іподрому, Святійший Отець Іван Павло ІІ проголосив блаженними двадцять вісім синів і дочок Української Греко-Католицької Церкви, серед них були і монахині Олімпія (у світі Ольга Біда) – сестра Згромадження Сестер св. Йосифа (1903-1952) та Лаврентія (у мирі Левкадія Герасимів) - сестра Згромадження Сестер св. Йосифа (1911-1952).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ