Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У грудні у Львові стартують "Шахові сезони"

Уже у грудні у Львові стартують "Шахові сезони" – ціла низка подій, які популяризуватимуть розвиток шахового спорту. Про це повідомила директор дирекції з підготовки та проведення Чемпіонату світу з шахів серед жінок у Львові Наталія Обозненко у вівторок, 10 листопада.

"Шахові сезони передуватимуть матчу за звання чемпіонки світу з шахів серед жінок між чинною чемпіонкою, львів’янкою Марією Музичук та претенденткою на титул китаянкою Хоу Іфань, - зазначила Наталія Обозненко. - Серед заходів, які заплановано – Відкритий дитячий турнір до Святого Миколая, Різдвяний шаховий бал, який відбудеться за участі Марії Музичук та її сестри, Всеукраїнський турнір з шахів серед ІТ- компаній".

Також  у лютому відсвяткують китайський Новий рік, куди запросять і журналістів з Китаю. Окрім цього, заплановано видання дитячого підручника  з гри в шахи.

За словами Наталії Обозненко, уже розроблено програму для популяризації шахів та для створення  позитивного іміджу України, як країни яка прийматиме Чемпіонат.

"Шахові сезони розпочнуть рік розвитку шахового спорту в Україні", - резюмувала Наталія Обозненко.

Нагадаємо, що матч Музичук - Хоу Іфань відбудеться 1 березня у місті Львові. Президент Петро Порошенко підписав указ, яким створюється Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні матчу на звання чемпіонки світу з шахів серед жінок 2016 року. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ