Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Гриневі - селі, де народився Митрополит Антоній Ангелович, - відбулися урочистості з нагоди 250-річчя з дня його народження

У 2006 році виповнилося 250 років з дня народження Митрополита Галицького, Архієпископа Львівського, Єпископа Кам'янець-Подільського Антонія Ангеловича. Саме із цієї нагоди 1 червня, на свято Вознесіння ГНІХ, у парафію завітав Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський. Він відслужив Божественну Літургію у співслужінні з о. Євгеном Снєдою, адміністратором місцевої парафії, та о. Богданом Кузьмичем, адміністратором с. Старого Села. Про це повідомив о. Олег Панчиняк, прес-секретар Львівської Архієпархії.

Урочисті заходи з нагоди цього ювілею розпочалися ще 8 квітня святковою академією у храмі Пресвятої Євхаристії та відкриттям виставки про життя і діяльність Антонія Ангеловича у Львівському музеї історії релігії. Наступними заходами щодо відзначення цього ювілею були урочистості у рідному селі Митрополита, Гриневі, Пустомитівського району.
У проповіді Владика зокрема зазначив: «Сьогоднішнім святом Церква відзначає відхід Ісуса з землі на небо. Щоб гідно відсвяткувати це свято, потрібно глибоко вникнути у суть цієї події і пережити її так, як пережили апостоли та учні Христові, а також зрозуміти стан душі й почуття серця Ісуса. Він прийшов на землю , щоб виконати діло спасіння людей і за класти Царство Боже на землі. Виконавши своє завдання, В ін повертається на небо до Отця. Кожній людині, яка народжується на землі, Бог призначає певні справи і дає відповідні обдарування, щоб вона могла виконати свої завдання. По закінченні життя на землі людина здасть Богові звіт за виконання призначеного їй діла і одержить відповідну нагороду » .
Завершилися урочистості святковим концертом, який організували діти із сіл Гринева та Звенигорода.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ