Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Харкові після критики урядовців переглянули квартплату

Виконком Харківської міськради сьогодні на позачерговому засіданні переглянув затверджений наприкінці минулого року тариф на утримання будинків та прибудинкових території.

Тепер харків'яни сплачуватимуть за квартиру не вдвічі більше ніж до початку 2012 року (як раніше вирішили чиновники), а у півтора рази більше. Оновлений тариф набуде чинності із дня його офіційної публікації в муніципальному виданні «Харьковские известия», повідомляє Радіо Свобода.

Міський голова Геннадій Кернес заявив, що різницю між затвердженими раніше тарифами і ухваленими сьогодні комунальним підприємствам компенсують з міського бюджету, переглянувши фінансування низки програм.

Сьогодні у Харкові нараду з питань житлово-комунального господарства провів міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк. Зранку він заявив, що збільшивши у грудні минулого року тарифи, харківська влада діяла у межах своєї компетенції та законодавчої бази, але робити це треба було поступово.

Також вранці під час зустрічі із профспілками прем'єр-мінстр Микола Азаров висловив сподівання, що харківська влада сьогодні ж перегляне рішення про збільшення квартплати. При цьому він зазначив, що профспілки не достатньою мірою вимагали від влади не підвищувати тарифи.

Раніше Азаров неодноразово заявляв, що підстав для підвищення комунальних тарифів в Україні немає і закликав правоохоронців розібратися з фактами необґрунтованого подорожчання плати в окремих областях.

Нову квартирну плату у Харкові затвердили рішенням виконкому 20 грудня 2011. В середньому вартість утримання будинків зросла у два рази. Через це в Харкові відбулося чимало акції протесту. Але міський голова Генадій Кернес заявляв, що тариф економічно обґрунтований і підстав для його зменшення немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ