Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У холі Львівської облради представлять виставку "Скарби Галичини" з фондів Історико-краєзнавчого музею

У вівторок, 16 березня, у холі сесійного залу Львівської обласної ради представлять експозицію з фондів Історико-краєзнавчого музею «Скарби Галичини». Про це інформує пресслужба Львівської облради.

На виставці будуть представлені найцікавіші артефакти пам’яток часів енеолітичних поселень на горах Жупан та Лисівка, в урочищі Лазки поблизу Винник або могильник римського часу у Карові і ще десятки інших. 

«Кожна з цих знахідок є безцінним джерелом інформації про наших предків та історію нашої країни. Серед них особливе місце посідає кам’яна плитка із зображенням солярного символу т. зв. «смайлик», яка вже стала справжнім символом міста Винники. На виставці представлені предмети побуту, особисті речі, прикраси, монети, які використовувалися мешканцями міста Львова у XIV – XVIIIст. Вони були знайдені під час археологічних досліджень у центральної частини міста», - розповів директор музею Ігор Тимець.

Як повідомив науковий співробітник музею Володимир Сидорович, на виставці представлять близько 200 експонатів кращих зразків скарбів Галичини.

"Найвизначнішим серед них є славнозвісний меч вікінгів, який був переданий музею навесні 2019 року. З ним пов’язана цікава детективна історія, коли чорними археологами була спроба незаконно вивезти пам’ятку закордон, але цьому вдалося запобігти. І тепер меч перебуває на зберіганні у нашому музеї", - зазначив Володимир Сидорович. 

Присутнім також продемонструють фільми та фото з тих локацій, де архелоги проводили свої дослідження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ