Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Холмі урочисто відзначили 140-ву річницю від дня народження Михайла Грушевського

21-23 вересня у місті Холм відбулися урочистості з нагоди 140-ї річниці від дня народження першого Президента України Михайла Грушевського, — повідомляє прес-служба Львівської ОДА. У рамках урочистостей біля будинку, у якому народився Михайло Грушевський, відправили панахиду та поклали вінки до дошки на його честь. Крім цього, у холмському Будинку культури відбувся урочистий вечір з нагоди 140-річчя від дня народження Михайла Грушевського за участю українських та польських художніх колективів з Холма та Луцька. Слово про Михайла Грушевського виголосив голова Національної ради з питань культури та духовності при Президентові України, академік Микола Жулинський.

22-23 вересня в рамках святкування відбулася наукова конференція „Холмщина на перехресті історії”, в якій взяли участь визначні польські та українські дослідники. Конференція пройшла у трьох сесіях: Холмщина у добу Михайла Грушевського, Холмщина в першій половині XX ст., Михайло Грушевський та його наукова спадщина.
На урочистостях з нагоди 140-річчя з Дня народження Грушевського Львівщину представляли заступник голови Львівської облдержадміністрації Ярослав Пітко, депутат обласної ради, голова постійної депутатської комісії з питань зв’язків з українцями за кордону Львівської обласної ради Володимир Шуркало, заступник начальника відділу у справах релігій Львівської облдержадміністрації Устим Хаварівський, представники ЛОО „Холмщина”, директор Державного меморіального музею М. Грушевського у Львові Марія Магунь та ін.
Святкування відбулася під почесним патронатом Посла України в Республіці Польща Олександра Моцика, Люблінського воєводи Войцеха Жуковського, голови Волинської облдержадміністрації Володимира Бондара, голови Львівської  облдержадміністрації Петра Олійника, а також президента міста Холм Кшиштофа Грабчука.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ