Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У християн розпочався Великий піст

Із понеділка, 7 березня, у християн розпочинається Великий або Передвеликодній піст. Він триватиме 7 тижнів і завершиться Великоднем, який цього року припадає на 24 квітня.

"Великий піст – це час покути, милосердя та молитви. У цей період не стільки потрібно обмежувати себе в їжі, скільки перебувати у духовному зосередженні", – розповідає заступник голови молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ отець Олег Харишин.

"У час великого посту людина повинна повернутися до Бога і перепросити його, проаналізувати своє життя і дати відповіді на ті ключові питання і духовні проблеми, які наразі її переслідують", – каже отець Олег Харишин.

У перший та останній день посту рекомендується утриматися від їжі, а решту часу дотримуватися помірності, обходячись без м`яса, яєць і молочних продуктів. Для людей похилого віку, хворих, маленьких дітей, вагітних і жінок, що годують немовлят, а також мандрівників та військових піст може бути не таким суворим. Як правило, обмеження залежать від способу життя та стану здоров’я.

Згідно з церковною традицією, віруючі обмежують себе під час посту в тому, що приносить задоволення. У дні Великого посту рекомендується відмовитися від розваг, куріння, вживання алкоголю.

"Без глибокого розуміння про те, що таке є піст, немає правдивого духовного життя. Людина, яка хоче жити духовним життям, повинна розуміти, що взагалі все її життя пов’язане з постом. Вона не тільки може щось мати, а й покликана щось відкинути, оскільки те що людина має, не завжди є добрим для неї", – пояснює отець Олег.

Цьогоріч в один день святкуватимуть Великдень католики, протестанти і православні всього світу.

ZZ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ