Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Хирові відбувся Собор молоді „Молодь третього тисячоліття”

22 - 23 липня 2006 року в м. Хирові Старосамбірського району Львівської області (Самбірсько-Дрогобицька Єпархія) відбувся Собор молоді Хирівського деканату під назвою „Молодь третього тисячоліття” — про це повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.
На запрошення о. Ігоря (декана Хирівського) на цей Собор приїхали сестри зі Згромадження св. Йосифа ОПДМ з мощами блаженних преподобномучениць Олімпії та Лаврентії, а також брат ЧНІ (редемпторист) із мощами блаженного священомученика Миколая Чарнецького.
Собор почався 22 липня Божественною Літургією. Перед Літургією с. Альойзія Рондяк розповіла присутнім про Блаженних Олімпію та Лаврентію, а опісля брат - про Владику Миколая Чарнецького.
Ввечері всі учасники Собору мали Хресну дорогу вулицями міста, а пізніше Велику Вечірню, на якій молилися біля Мощей Блаженних в парафіяльному храмі.
23 липня була відслужена Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Ярослав Приріз у співслужінні отців Хирівського деканату та у присутності вірних.
Після Літургії всі присутні могли прикластися до мощей блаженних. У той самий день Владика Ярослав освятив каплицю на честь Блаженних Олімпії та Лаврентії в місцевій лікарні, та й сама лікарня віддана під їхнє заступництво. Головний лікар міської лікарні м. Хирова, зазначила, що для неї великою приємністю є віддати лікарню під опіку Блаженних, тому відтепер вона носить назву: „Хирівська Міська Лікарня Блаженних Олімпії та Лаврентії”.
Нагадаємо, під час останньої Божественної літургії у візантійсько-українському обряді, яка відбулася 27 червня 2001 року на полі Львівського іподрому, Святійший Отець Іван Павло ІІ проголосив блаженними двадцять вісім синів і дочок Української Греко-Католицької Церкви, серед них були і монахині Олімпія (у світі Ольга Біда) – сестра Згромадження Сестер св. Йосифа (1903-1952) та Лаврентія (у мирі Левкадія Герасимів) - сестра Згромадження Сестер св. Йосифа (1911-1952).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ