Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У I кварталі 2021 року бюджет Волині виконано на 112 %

За I квартал 2021 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1 млрд 419,5 млн грн податків, зборів та інших платежів. Про це повідомили 14 квітня Гал-інфо у пресслужбі Волинської ОДА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Рівень виконання планових показників становить 112 %. Про це розповів начальник департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, під час спільної робочої наради облдержадміністрації та обласної ради, 13 квітня 2021 року.

За дорученням голови облдержадміністрації участь у нараді взяв профільний заступник голови облдержадміністрації Олександр Троханенко.

Учасники зустрічі підбили підсумки 2021 року, обговорили проблемні моменти, напрацювали спільний алгоритм дій покращення наповнення бюджетів у поточному році.

За словами Ігоря Никитюка, у порівнянні з відповідним періодом минулого року власні доходи місцевих бюджетів в цілому по області зросли на 179,6 млн грн, або на 14,5%, у тому числі надходження податку на доходи фізичних осіб – на 128,1 млн грн, або на 16,2%. Загалом, доходи обласного бюджету зросли на  17,7 %.

Окрім цього, в I кварталі цього року перевиконані планові показники надходжень податку на доходи фізичних осіб на 68,8 млн грн, місцевих податків – на 35,7 млн грн, акцизного податку – на 14,1 млн грн, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – на 13,0 млн грн і податку на прибуток підприємств – на 11,9 млн гривень. 

Відтак, до загального фонду обласного бюджету за звітний період надійшло 227,8 млн грн, що становить 112,3 % до запланованого обсягу (понад затверджені призначення одержано 24,9 млн гривень).

Варто наголосити, що у загальноукраїнському рейтингу Волинська область за підсумками І кварталу цього року перебуває на п’ятій позиції за динамікою власних доходів місцевих бюджетів та за темпом росту надходжень податку на доходи фізичних осіб.

Відтак, заступник голови облдержадміністрації подякував усім причетним до формування бюджету за активну роботу в I кварталі 2021 року.

ʺЧерез пандемію COVID-19 обласний бюджет у 2020 році, на жаль, був недовиконаний. Цьогоріч ситуація з наповненням бюджетів дещо покращилася. Зокрема, обласний бюджет виконано на 112 відсотків. Також виконанні усі планові показники місцевих бюджетівʺ, – зауважив Олександр Троханенко. – На досягнутому зупинятися не потрібно, маємо і далі активно працювати у цьому напрямкуʺ.

Покращилася ситуація і з наповненням місцевих бюджетів. Зокрема, забезпечено виконання планових показників власних доходів в усіх місцевих бюджетах області, крім районних бюджетів Камінь-Каширського і Ковельського районів та бюджетів Доросинівської та Прилісненської територіальних громад. Така ситуація склалася через недоотримання податку на доходи фізичних осіб та плати за надання адміністративних послуг через зменшення звернень до центрів надання адміністративних послуг.

Своєю чергою, начальник головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак наголосив на стабільному та рівномірному використанні усіх бюджетних коштів протягом року, щоб уникнути навантаження на кінець року та не допустити кредиторської заборгованості.

На завершення заступник голови облдержадміністрації наголосив на необхідності продовження відповідної роботи й надалі, аби мати перевиконання бюджетів всіх рівнів у 2021 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ