Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У І півріччі 2006 року податкова міліція ДПА у Львівській області викрила 220 злочинів у сфері оподаткування

У ході проведених заходів у І півріччі 2006 року підрозділами податкової міліції області викрито 220 злочинів у сфері оподаткування, з яких – 120 тяжких. Виявлено 5 злочинів з сумами ухилень від сплати податків понад 1 мільйон гривень, з яких 1 кримінальна справа скерована до суду. Викрито 8 злочинів за ст.209 КК України про легалізацію (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом. Про це повідомляє сайт ДПА у Львівській області.
 За період з 1 січня по 30 червня 2006 року працівники Слідчого відділу податкової міліції ДПА у Львівській області займались 109 кримінальними справами. Слідчими податкової міліції скеровано до суду 74 кримінальні справи.
До бюджету за участю податкової міліції донараховано 19,6 млн грн, стягнено до бюджету – 15,6 млн грн.
До ДПІ надійшло 1679 запитів по встановленню місцезнаходження суб’єктів підприємницької діяльності, які не здали анульовані свідоцтва платника ПДВ, з них встановлено – 832. Розшукано 7 осіб, які ухилялися від слідства і суду. Також виявлено 17 осіб, які займались створенням та використанням фіктивних СПД.
Підрозділами УПМ ДПА у Львівській області з початку року порушено 8 кримінальних справ, з них 5 за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. По цьому застосовано 48 адміністративних арештів активів підприємств - боржників мобілізовано до Державного бюджету 1,1 млн грн.
В результаті проведених працівниками податкової міліції та митниці спільних заходів щодо огляду вантажів при митному оформленні відповідно до наказу Державної митної служби та Державної податкової адміністрації України не допущено здійснення псевдоекспортних операцій. За наслідками відпрацювання псевдоекспортних операцій, проведених протягом 2003-2004 років, в поточному році порушено 3 кримінальні справи відповідно до ч.3 ст.212 КК України відносно службових осіб суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснювали псевдоекспортні операції з метою безпідставного формування податкового кредиту.
В результаті здійснення оперативно-розшукових заходів відносно суб’єктів господарювання, які мінімізують свої податкові зобов’язання, порушено 9 кримінальних справ по 11 підприємствах зазначеної категорії. Всього по кримінальних справах встановлено збитків на загальну суму 3,5 млн. грн.
УПМ ДПА у Львівській області виявлено 70 фіктивних структур. Проти посадових осіб виявлених фіктивних підприємств порушено 17 кримінальних справ.
З метою руйнування схем мінімізації було викрито діяльність 7 “конвертаційних” центрів, на рахунках яких заблоковано 723,9 тис. грн. та вилучено готівки 457 тис. грн., а також донараховано 30,4 млн. грн. По викритих „конвертаційних” центрах заблоковано і вилучено 1,18 млн. грн., також вилучено матеріальних цінностей на загальну суму 1,2 млн.  грн.
В ході проведення заходів по виявленню злочинів у сфері незаконного обігу товарів, в тому числі підакцизних, працівниками УПМ ДПА у Львівській області проведено 385 перевірок, порушено 46 кримінальних справ в тому числі 31 справа скерована до суду по незаконному виготовленню, зберіганню, збуту, або транспортуванню з метою збуту підакцизних товарів, що призвело до отруєння людей. Виявлено та припинено діяльність 11 підпільних цехів по виготовленню фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів. Всього протягом 2006 року вилучено товарів з незаконного обігу на суму 7,9 млн. грн., в т.ч. спирту – 8150,3 літрів на загальну суму 143 тис. грн., лікеро-горілчаних виробів – 11280 літрів та тютюнових виробів близько 14 тис. пачок на загальну суму 154,1 тис. грн. Всього від реалізації безгосподарного та іншого майна на рахунки казначейства Львівської області надійшло 1,9 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ