Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Івано-Франківську відбудеться IV міжнародний фестиваль «Свято ковалів» і V виставка «Орнаментальне ковальство»

Спілка майстрів ковальського мистецтва України спільно з Радою з туризму Карпатського регіону та Управлінням культури виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради планує 5-7 травня 2006 року проведення IV міжнародного фестивалю «Свято ковалів» і V виставку «Орнаментальне ковальство», в яких візьмуть участь ковалі з 17 областей України та інших країн: Росії, Білорусі, Литви, Німеччини, Франції, Швеції, Фінляндії, Ліхтенштейну, Великобританії, Чехії, Ізраїлю, США, Австрії, Нідерландів, Польщі, Італії. Про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Ради з туризму Карпатського регіону.
Метою заходу є популяризація народних традицій та культури регіону, зокрема ковальського мистецтва - одного з найдавніших ремесел. У фестивалі візьмуть участь провідні майстри ковальського ремесла, художники та скульптори по металу, ковалі з міжнародним визнанням та народні майстри.
В рамках програми передбачається проведення художніх виставок “Орнаментальне ковальство”; демонстрація ковальської праці на центральній площі міста, показовий лицарський турнір; виготовлення гостями та учасниками спільної роботи – монументальної композиції “Букет майстрів”.
Розголос про успіх фестивалю у світових засобах масової інформації призвів до зацікавленості та бажанні взяти участь у ньому всесвітньо відомого майстра ковальської справи професора Альфреда Габермана, основоположника сучасного художнього ковальства в світі, з презентацією своєї нової монументальної скульптури «Європа об’єднується». Це свідчить, що Україна на ковальському рівні успішно інтегрується в загально-європейські процеси.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ